Wednesday, July 8, 2009

Hari Penamaan Calon PRK N.41 Manek Urai

Pada 06/07/2009 proses penamaan calon Pilihan Raya Kecil N. 41 Manek Urai telah diadakan di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Yahya Petra 1. Ribuan penyokong Pas dan Pakatan Rakyat hadir memberikan sokongan kepada calon Pas, Mohd Fauzi Abdullah.

Anggota Juham juga turut sama memasuki tempat penamaan calon bagi memantau proses penamaan calon serta membuat bantahan keatas kertas penamaan sekiranya perlu. Diantara peguam Juham yang memasuki pusat penamaan tersebut ialah Haji Zubir Abu Bakar (Penasihat Undang-Undang PRK Manek Urai), Hisham Fauzi (Pengerusi Juham), Mohd. Abd Rashid Yah, Nik Bahrum Nik Abdullah, Firdaus Mohd Yusoff dan Ahmad Najib Deris.


Proses penamaan calon tersebut lancar tanpa sebarang insiden. Bantahan keatas kertas penamaan calon BN, Tuan Aziz Tuan Mat yang dibuat oleh Nik Bahrum Nik Abdullah telah ditolak oleh pihak SPR.


Seterusnya Pengurus Pilihan Raya membuat pengumuman mengenai calon yang akan bertanding dalam Pilihan Raya Kecil N. 41 Manek Urai ialah Mohd. Fauzi Abdullah (PAS) dan Tuan Aziz Tuan Mat (BN).
Semakan terakhir borang penamaan calon di pusat penamaan oleh YB Dato Takiyudin Hassan

Antara peguam Juham yang turut serta semasa penamaan calon
Orang yang kurang bernasib baik juga turut hadir memberikan sokongan kepada calon PasGeng 'Makka Skahti' juga turut mengambil bahagian

No comments: